Nogomet
5

Službeno: FIFA otvorila disciplinski postupak protiv Suareza

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u srijedu ujutro su potvrdili da su pokrenuli disciplinski postupak protiv napadača urugvajske reprezentacije Luisa Suareza.
Nogometaš Liverpoola optužen je da je u dvoboju u kojem je Urugvaj pobijedio Italiju s 1-0 i plasirao se u drugi krug Svjetskog prvenstva ugrizao za rame suparničkog igrača Giorgija Chiellinija.

Iz FIFA-e su još u utorak navečer potvrdili da će analizirati izvještaj s utakmice i televizijsku snimak, a nakon što su to napravili, očito su smatrali da je prekršaj dovoljno težak za poduzimanje daljnjih koraka.

''Možemo potvrditi da je otvoren disciplinski postupak protiv igrača urugvajske reprezentacije Luisa Suareza zbog navodnog kršenja FIFA-ina Disciplinskog kodeksa tijekom utakmice SP-a između Urugvaja i Italije. Igrač i(li) Urugvajski nogometni savez su pozvani da iznesu svoj stav i relevantne dokaze do 25. juna u 17 sati po brazilskom vremenu'', stoji u saopćenju FIFA-e.

Bude li proglašen krivim, Suarez bi mogao propustiti ostatak SP-a. Maksimalna kazna koju može dobiti je suspenzija na 24 utakmice ili na razdoblje od dvije godine.