Nogomet
0

Službeno: Alvaro Negredo u Manchester Cityju

Totalsport
Alvaro Negredo (Foto: AFP)
Alvaro Negredo (Foto: AFP)
Španski nogometni reprezentativac Alvaro Negredo (27) nastavit će karijeru u Manchester Cityju, službeno je u srijedu navečer potvrdio njegov dosadašnji klub Sevilla.

Bivši napadač Rayo Vallecana, Real Madrida i Almerije potpisat će ugovor s engleskim doprvakom nakon što obavi ljekarska testiranja. City se još nije službeno oglasio o ovom transferu tako da nije poznato na koliko dugo razdoblje je dogovorena saradnja, a nije objavljena ni visina odštete iako španski i engleski mediji barataju iznosom od 25 miliona eura.

Sevilla je u srijedu navečer na stadionu Sanchez Pizjuan organizovala Negredu oproštaj od saigrača koji odlaze na pripreme u Južnu Ameriku. Negredo će se u Manchester Cityju pridružiti Jesusu Navasu koji je prošli mjesec iz andaluzijskog kluba prešao na Etihad. Građani će u sljedećoj sezoni tako imati još jači španski "štih" budući da su od ranije u klubu i Javi Garcia i David Silva.

Dodajmo ovome da je Negredo u prošloj sezoni Primere postigao 25 pogodaka i na listi strijelaca je završio samo iza Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Radamela Falcaa. Za špansku reprezentaciju dosad je skupio 14 nastupa i dao šest golova.