Alex Ferguson
0

"Slučaj Rooney ću riješiti još danas"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Reuters)
Alex Ferguson (Foto: Reuters)
"Slučaj Rooney je kao krava u tuđoj štali", uporedio je menadžer nogometaša Manchester Uniteda Alex Ferguson upitan o namjeri odlaska Waynea Rooneyja nakon dvoboja Lige prvaka s Bursasporom.

Problem s 25-godišnjim napadačem, koji je javno saopćio da ne želi više ostati na Old Traffordu jer osjeća da klub gubi ambicioznost, zasjenila je Unitedovu pobjedu nad turskim prvakom u trećem kolu takmičenja po grupama, kao i sjajan gol Portugalca Nanija, novog vođe Fergusonove ekipe, u sedmoj minuti utakmice.

Ferguson je, međutim, spreman riješiti problem, i to po hitnom postupku.

"Riješit ćemo to već u četvrtak. Sastat ću s direktorom Davidom Gillom i 'pospremiti problem u krevet'", najavio je Škot dodavši: "David je razgovarao s američkim vlasnicima. Upoznati su s problemom. Ne želimo od toga sagu. Želimo zadržati sve dobre igrače, posebno kad su dobri poput Rooneyja."

"Situaciju u kojoj se našao Rooney uporedio bih s kravom koju vidite u tuđoj štali. Za trenutak pomislite da je bolja od one koju imate u vlastitoj. Vrlo jednostavno. Na kraju ispadne da baš i nije tako", rekao je Sir Alex pohvalivši na koncu Nanija, strijelca fantastičnog pogotka Bursasporu lijevom nogom s 25 metara udaljenosti.

"Nani postaje sve bolji. Također sve češće postiže golove. Ima sjajnu nogu, ima hrabrosti i voli trenirati. Sve mu se sada poklopilo."