{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Slovenija će biti bolja od Engleske"

T
5.12.2009. u 09:35
0
8
"Slovenija će biti bolja od Engleske"
0
"Slovenija će biti bolja od Engleske"
Zlatko Zahovič
U dvanaest godina igranja za izabranu vrstu Slovenije (1992.-2004.) Zlatko Zahovič postigao je 35 pogodaka u 80 susreta. Najbolji je strijelac slovenske nogometne reprezentacije svih vremena.
Aktuelni sportski direktor NK Maribora prokomentarisao je svrstavanje Slovenije u grupu C Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici. Podsjetimo, kuglice su odlučile da će se Slovenci za plasman u osminu finala boriti s Englezima, SAD-om i Alžirom.

- Grupa nam je lijepa, ali ne i lagana. Može se dogoditi da izborimo plasman u sljedeći krug, ali moguće je i da ne prođemo dalje. Englezi su svakako favoriti grupe i dobro je što posljednju utakmicu igramo protiv njih, jer bi do tada sve već moglo biti odlučeno - veli Slovenac čiji su se sunarodnjaci na SP plasirali pobjedom protiv Rusije kroz dokvalifikacijske utakmice, te nastavlja:

- Moramo biti oprezni jer SAD ima jaku reprezentaciju, a oni koji će podcijeniti Alžir mogli bi se jako iznenaditi. Većina njihovih reprezentativaca nastupa u francuskim klubovima, tehnički su nadareni, brzi i jaki. Jasno je da ćemo morati studiozno proanalizirati naše suparnike.

Da Zahovič, ipak, pršti od optimizma dokazuje sljedeća izjava:

- Slovenija će biti pobjednik grupe, Engleska druga u njoj, a slijedit će ih SAD i Alžir. Engleska reprezentacija puna je zvijezda i izraženog ega. Nisu u stanju provesti mjesec i po dana zajedno, a da se ne posvađaju.

- Mislim da je Brazil najveći favorit za naslov, Nijemci su uvijek opasni, kao i Talijani, čija je grupa vrlo lagana (Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka, op.a.). Mogu sebi čak i dozvoliti da odmaraju igrače tokom igranja po grupi. Nemojmo zaboraviti niti Španiju. Evropski prvaci vrlo su jaki - zaključio je Zahovič.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: