Nogomet
68

Sloboda spasila bod nakon 0:3 protiv Zrinjskog, Lendrić donio pobjedu Želji, a Obradović Radniku

Piše: E. B.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Današnjim susretima u Vitezu, Tuzli i Bijeljini počelo je 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda je u spektakularnoj utakmici na Tušnju spasila bod protiv Zrinjskog. Gosti su poveli u 14. minuti kada je Bilbija izborio penal. Sa bijele tačke šutirao je Mešanović, Pirić je odbranio njegov udarac, ali se lopta odbila ponovo do napadača gostiju koji pogađa za 1:0.

Samo dvije minute kasnije gosti su udvostručili prednost, kada je Stojkić je asistirao Petraku za 2:0. U 51. minuti Bilbija je povisio na 3:0, ali samo tri minute kasnije Subić je smanjio na 3:1. Sloboda je ponovo postigla gol u 60. minuti i došla je nadomak izjednačenja preko Mehmedagića. Izjednačenje na 3:3 stiglo je u 76. minuti kada je Krpić pogodio mrežu gostiju i tim rezultatom je susret i završen. Sloboda je mogla i do pobjede u sudijskoj nadoknadi meča, ali je Subić bio neprecizan.

Željezničar je gostovao u Vitezu i zahvaljujući Ivanu Lendriću odnio je sva tri boda. Lendrić je u 22. minutu mogao doći do prvog gola, ali je pogodio samo stativu.

Napadač Željezničara je bio precizniji u 27. minuti kada je Bekrić šutirao, a Lendrić je postavio nogu i promijenio smjer lopte, te tako prevario golmana domaćih Nwolokora.

Lendrić je svoj drugi gol na meču postigao u 70. minuti kada se nakon dobre akcije Stevanovića i Lazića, najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćina i nekako ugurao loptu u mrežu za konačnih 2:0, a gol je proslavio u stilu Cristiana Ronalda.

Radnik je u Bijeljini dočekao Metalleghe i slavio sa minimalnih 1:0. U 32. minuti domaćin je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu kada je Obradović pogodio stativu. Bijeljinci su do tri boda došli u 77. minuti susreta kada je Obradović bio precizniji nego u 32. minuti.