Prva liga FBiH
64

Sloboda slavila i u derbiju za nastavak niza, Goražde igra odlično na startu sezone

D. P.
Detalj s utakmice u Goraždu (Foto: FK Goražde / Facebook)
Detalj s utakmice u Goraždu (Foto: FK Goražde / Facebook)
Odigrano je pet utakmica trećeg kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a nogometaši Slobode nastavili su trijumfalni niz u sezoni u kojoj žele izboriti povratak u elitu.

Banovići su danas ugostili duel dvije ekipe s maksimalnih šest bodova na vrhu tabele do današnjeg kola. Budućnost je dočekala Slobodu, a završeno je rezultatom 0:1.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Kenan Delić iz jedanaesterca u 72. minuti za treću u nizu pobjedu Tuzlaka koji su sada usamljeni na vrhu tabele.

Postignuti su još neki vrlo zanimljivi rezultati, a gosti su danas imali svoj dan. Ekipa Tomislava, potpuno neočekivano, pregazila je Radnik u Hadžićima rezultatom 4:0.

Gostujući trijumf, ujedno i prvu pobjedu sezone, upisao je BFK Simm Bau na gostovanju Gradini u Srebreniku. Završeno je rezultatom 2:0 za gostujući tim.

Ekipa Goražda, koju predvodi bivši trener Željezničara Admir Adžem, nastavila je s odličnim igrama na startu sezone. Goražde je rezultatom 2:1 savladalo Gornji Rahić i tako stiglo na drugu poziciju sa sedam bodova iz prva tri kola.

Jedinstvo je u Bihaću golovima Hadžikadunića i Imamagića slavilo protiv Rudara iz Kaknja rezultatom 2:0.

Prva liga FBiH, svi rezultati:

Jedinstvo - Rudar 2:0

Budućnost - Sloboda 0:1

Goražde - Gornji Rahić 2:1

Gradina - Simm Bau 0:2

Radnik - Tomislav 0:4

Tabela:

Standings provided by Sofascore