Premijer liga BiH
7

Sloboda pobjedom protiv Slavije želi ostati na prvom mjestu, Zrinjski gostuje na Piroti

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Posljednjim 18. kolom, koje će biti odigrano ovog vikenda, spustit će se zavjesa na BHT Premijer ligu za ovu polusezonu. Šest utakmica na programu je u subotu, dok će se dvije odigrati u nedjelju.

Lider na tabeli, tuzlanska Sloboda, dočekat će na Tušnju Slaviju. Za izabranike Husrefa Musemića nema puno filozofije, pobjede se nameće kao imperativ. U slučaju osvajanja kompletnog plijena, Tuzlaci ostaju na tronu. U svlačionici crveno-crnih vlada optimizam. Prvi šef struke naglašava kako je cilj jasan.

"Jedino što me brine je loš teren. Mi gajimo stil igre sa dosta kombinatorike, pa bi nam loš teren mogao praviti probleme u vezi s tim. Ipak, bez obzira na to učinit ćemo sve da se pobjedom oprostimo od naših navijača koje pozivam da u što većem broju dođu na Tušanj i pruže nam podršku", izjavio je Husref Musemić. Gosti iz Istočnog Sarajeva pokušat će ostati neporaženi.

Drini na megadan stiže Čelik. Gosti su favoriti u ovom meču. Ipak, za osvajanje tri boda svi igrači trebaju biti u optimalnom izdanju. Ako neko podbaci, Zvorničani će to kazniti.

Olimpic će crnu seriju od četiri uzastopna poraza pokušati zaustaviti u dvoboju sa Rudarom iz Prijedora na Koševu. Vukovi se nadaju pobjedi koja će ih približiti zoni spasa.

Mladost Doboj Kakanj, ekipa koja je jedno od najprijatnijih iznenađenja, ugostit će Borac. Domaći će težiti da upišu novi trijumf i još više povećaju šanse za opstanak u društvu najboljih. U prilog im ide i činjenica da Banjalučani igraju u lošoj formi. No, gosti će dati sve od sebe za osvajanje jednog boda.

Travniku na noge dolazi neugodni Zrinjski. Iako su Veziri pod imperativom pobjede, čeka ih izuzetno težak zadatak. Mostarci naglašavaju kako će na Piroti igrati ofanzivno i pokušati doći do nove pobjede koja bi ih ostavila u trci za naslov prvaka.

Najveće razočarenje Velež i sjajni Radnik odmjerit će snage u Vrapčićima. Tim iz Bijeljine igra izvanredno na gostujućim terenima i favorit je u ovom okršaju.

Parovi i satnica:

Subota

Sloboda – Slavija 13:00 sati Drina – Čelik 13:00 sati Olimpic – Rudar Prijedor 13:00 sati (prijenos na Arena Sport BiH) Mladost DK – Borac 13:00 sati

Travnik – Zrinjski 13:00 sati (prijenos na BHT1) Velež - Radnik 13:00 sati

Nedjelja

Široki Brijeg – Sarajevo 13:00 sati (prijenos na Moja TV) Željezničar – Vitez 13:00 sati

Tabela

  1. Sloboda 37
  1. Zrinjski 36
  2. Sarajevo 34
  3. Široki Brijeg 33
  4. Radnik 32
  5. Mladost DK 26
  6. Slavija 25
  7. Željezničar 25
  8. Čelik 25
  9. Vitez 23
  10. Travnik 17
  11. Olimpic 16
  12. Rudar Prijedor 16
  13. Borac 15
  14. Drina 9
  15. Velež 8