Nogomet
1.5k

Slavlje Zmajeva nakon pobjede protiv Danske

Piše: O. T.
Gubili su 2:0, ostali s igračem manje, u Japan otputovali s brojnim kritikama, ali su na kraju slavili. Borba, jedinstvo i sve ono što je selektor Mehmed Baždarević najavljivao da želi vidjeti u reprezentaciji Bosne i Hercegovine bilo je na djelu u polufinalnom meču Kirin kupa protiv Danske koju smo savladali nakon penala.

Danci su nakon prvog dijela golovima Kjaera i Fischera imali vodstvo od 2:0. Naš tim je smanjio u 51. minuti preko Đurića kojem je asistirao Vranješ. Upravo je Vranješ 20 minuta kasnije dobio drugi žuti karton i naš tim ostavio s igračem manje na terenu.

Međutim, iako su igrali uglavnom rezervni igrači, oni koji se trebaju dokazati, uključujući i Krunića koji je debitovao nakon ulaska s klupe, naš tim je dominirao terenom i u jednom momentu imao posjed lopte 64%-36%. Uspjeli smo se vratiti u 84. minuti kada je sjajni Kolašinac napravio prodor po lijevoj strani i uposlio Đurića koji pogađa za 2:2.

Uslijedili su penali koji su također loše počeli za naš tim. Vrančić je promašio u prvoj seriji, a onda smo i na penalima preokrenuli i slavili sa ukupnih 6:5.

Nakon meča uslijedilo je slavlje našeg tima i fotografija iz svlačionice gdje naši igrači pokazuju koliko im znači ova pobjeda.

U finalu Kirin kupa naš tim će igrati protiv Japana ili Bugarske koji igraju danas od 12:40 sati.