Nogomet
32

Slavko Petrović: Sloboda je favorit u finalu

Klix.ba
Slavko Petrović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Slavko Petrović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbaleri Radnika do kraja Premijer lige BiH imaju odigrati još jedno kolo u kojem se sastaje sa Širokom Brijegom na Pecari, ali sva pažnja klupskih struktura i navijača je usmjerena isključivo na dvomeč u finalu Kupa BiH i susret sa FK Sloboda Tuzla, saopćeno je iz bijeljinskog kluba.

Trener Slavko Petrović priznaje da je gostovanje naredne srijede u Tuzli prioritet i da su susretu sa Slobodom bile podređene posljednje utakmice koje je FK Radnik Bijeljina igrao u prvenstvu.

"Logično je da se par igrača moralo odmoriti za našu narednu utakmicu sa Slobodom, jer je to možda najvažnija utakmica u historiji kluba. Mi se uveliko spremamo za utakmicu sa Slobodom, ona nam je najbitnija i na njoj ćemo pokušati da damo sve što možemo kako bismo napravili još jedno iznenađenje", kaže strateg Bijeljinaca

Treneru Petroviću će na raspolaganju za prvu utakmicu finala biti oporavljeni kapiten Stanko Ostojić, dok stručni štab Plavih definitivno ne može računati na usluge Nenada Srećkovića do kraja sezone. Pored Srećkovića u konkurenciji za tim za meč sa Slobodom nisu ni Joco Stokić i Dejan Janković, jer su u ovom takmičenju već nastupali za druge klubove.

"Sloboda je za mene blagi favorit, to je pokazala na utakmici sa Sarajevom koje je pobijedila 4:0. Podsjećam da je Sloboda iz Kupa prethodno eliminasala Željezničar i Sarajevo, a to slaba ekipa ne bi mogla učiniti. Naš protivnik je u suštini u čitavoj sezoni odigrao loše samo protiv Drine, dok je u svim ostalim utakmicama pokazivao izuzetan kvalitet. Moje mišljenje je da će momci ući osvježeni u utakmicu, da će moći dobro parirati protivniku. Idealan rezultat za nas u prvoj utakmici finala bi bio 1:1 i mišljenja sam bi nam taj skor dao veliku nadu u drugoj utakmici", smatra Petrović.

Prva utakmica između Radnika i Slobode na rasporedu je u srijedu, 11. maja u Tuzli u 20 sati, a uzvrat je sedam dana kasnije u Bijeljini sa početkom u 17 sati.