Čini se opravdano
103

Slatka osveta: Navijač Zrinjskog "dospio" do Nizozemske zbog ismijavanja slavnog trenera

D. P.
Slatka "osveta" navijača Zrinjskog (Foto: Screenshot)
Slatka "osveta" navijača Zrinjskog (Foto: Screenshot)
Sramotna izjava slavnog nizozemskog stručnjaka Dicka Advocaata o Zrinjskom obišla je Evropu, a viralan je postao i snimak jednog navijača mostarskog kluba u kojem je odgovorio treneru i uputio slatku "osvetu".
Dick Advocaat je sinoć tokom poluvremena utakmice uputio skandaloznu izjavu na račun Zrinjskog. Poručio je da ne shvata zašto je ovako slabim ekipama dozvoljeno sudjelovanje u Evropi.

To je Advocaat rekao pri rezultatu 3:0 za AZ Alkmaar u Mostaru, a nedugo nakon toga bh. predstavnik je napravio nevjerovatan preokret i slavio rezultatom 4:3. Ta izjava bi mogla Advocaata pratiti tokom cijelog života.

Najugledniji evropski mediji prenijeli su njegovu izjavu zbog koje se vjerovatno i sam stidi, uključujući i njemački Kicker.

Nakon što je utakmica završena, jedan navijač Zrinjskog snimio se ispred stadiona i opravdano je prozvao slavnog nizozemskog stručnjaka.

"Sram te bilo Dick Advocaat, sram te bilo", poručio je Mostarac i nasmijao se slavnom stručnjaku pokazivajući na njegovu izjavu.

Ubrzo je ovaj snimak došao i do Nizozemske. Snimak navijača Zrinjskog izašao je na društvenim mrežama, ali i najpopularnijem nogometnom portalu u Nizozemskoj, Voetbalprimeuru.