Navijači vrijeđali Neymara
0

VIDEO / Škotski nogometni savez odbacio optužbe za rasizam

Totalsport
U nedjelju su brazilski nogometaši, na travi londonskog Emirates stadiona, pobijedili Škotsku s 2-0. Apsolutno prvo ime te prijateljske utakmice bio je mladi, 19-godišnji Brazilac Neymar, koji je postigao oba pogotka na utakmici.

No, nakon te utakmice su ostali repovi u vidu ponašanja škotskih navijača, koji su po iskazima Brazilaca na rasističkoj osnovi vrijeđali baš junaka utakmice Neymara. Naime, navodno je tokom ogleda prema njemu bačena banana.

"Nisam vidio kada je i na koga bačena banana. Kasnije sam je primjetio na travnjaku. Mogu samo reći da je žalosno što se takve stvari događaju na nogometnim travnjacima", rekao je Neymar.

No, reagovalo je i čelništvo Škotskog nogometnog saveza, koje je odbacilo svaku optužbu, te su stali u potpunu odbranu svojih navijača.

"Naši navijači su poznati po svom besprijekornom ponašanju i odbacujemo da su rasistički napadali brazilskog nogometaša Neymara ili bilo koga drugog", stoji u saopćenju, uz dodatak:

"Desetak hiljada naših navijača je došlo u London i baš su svi komentari govorili da su napravili pravu feštu na ulicama Londona i na stadionu. Ni jedan od njih nije prešao okvire uzornog ponašanja".