Nogomet
0

Makedonski nogometni savez priznao krivicu za "slučaj Pandev - Mourinho"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Makedonski nogometni savez (FFM) preuzeo je krivicu za nesporazum vezan uz glasanje za najboljeg trenera svijeta u 2012. godini u organizaciji Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Podsjetimo, trener Real Madrida Jose Mourinho je prije nekoliko dana uzburkao duhove, izjavivši da mu je nekoliko igrača reklo da je glasalo za njega u FIFA-inom izboru za trenera godine, ali su glasovi pripisani drugim kandidatima. Nakon toga se javio Goran Pandev i otkrio kako je on, kao kapiten Makedonije, glasao za Mourinha, ali je FIFA njegove glasove drugačije raspodijelila. FIFA je na to odgovorila objavom faksa s potpisom Pandeva na kojem se vidi da Makedonac nije dao ni bod Mourinhu.

Pandev je ostao pri svojoj tvrdnji da je glasao za Mourinha, a u petak je situaciju razjasnio Makedonski nogometni savez.

''Kad smo dobili upitnik glasanje za najboljeg nogometaša i trenera godine, kontaktirali smo kapitena Gorana Pandeva da podijeli glasove. Odabrao je Josea Mourinha, međutim zbog tehničke greške na upitniku označili smo ime Vicentea del Bosquea. Jasno je da je Pandev htio glasati za Mourinha, a mi se izvinjavamo svima uključenima u ovu priču'', stoji u saopćenju FFM-a.

Vezani članci