Transfermarkt.de
0

Škoro i Bešlija najskuplji igrači u Premijer ligi

Priredio: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Foto: SAN
Foto: SAN
Prema podacima njemačkog sajta Transfermarkt.de najskuplji nogometaši Premijer lige BiH su Alen Škoro (28), član tima sa Koševa i Mirsad Bešlija (29), igrač Željezničara. Njihova cijena je 700.000 eura. Zanimljivo da su njih dvojica povratnici u bh. nogometno prvenstvo.

Na drugoj poziciji su također nogometaši sarajevskih premijerligaša, Ajdin Maksumić iz bordo tima (23) i Srđan Stanić, prvotimac "plavih“ (19) sa cijenom od 650.000 eura.

Cijena od 600.000 eura istaknuta je za Wagnera Laga i Dalibora Šilića iz Širokog Brijega, te Damira Memiševića, nogometaša tima sa Grbavice.

Na četvrtoj poziciji je Edin Cocalić (21), ponovo iz Željezničara, a pored čijeg imena stoji brojka od 550.000 eura. Njegove klupske kolege Haris Bešlija i Damir Rovčanin vrijede 500.000 eura. Identičnu cijenu imaju Muhamed Alaim (Sarajevo), Emir Kasapović (Sloboda) i Bojan Marković (Čelik).

Zanimljivo je napomenuti da je najskuplji nogometaš lidera Zrinjskog Igor Musa, sa cijenom od 350.000 eura. Sami procijenite koliko je ovo objektivno.