Ponovo aktivna
47

Sjećate li se lijepe Eve Carneiro? Danas ima svoj klub i angažovana je za SP u Kataru

D. P.
Carneiro je na neslavan način okončala epizodu u Chelseaju (Foto: Instagram)
Carneiro je na neslavan način okončala epizodu u Chelseaju (Foto: Instagram)
Lijepa doktorica Eva Carneiro godinama je bila najpopularniji uposlenik nekog od klubova u Engleskoj dok je liječila nogometaše Chelseaja, no nakon otkaza na Stamford Bridgeu o njoj se ništa ne zna.

Ipak, Carneiro (49) nikada nije odstupila od nogometa. U fokus javnosti dospjela je prije tačno sedam godina nakon žestoke svađe s Joseom Mourinhom, tadašnjim trenerom Chelseaja te je zbog toga dobila otkaz.

Na sudu joj je isplaćena odšteta za otkaz, a onda se posvetila ulaganju u nogomet. Zajedno sa slavnim teniserom Andyjem Murrayom i njegovom majkom Judy uložila je novac u niželigaški klub Lewes FC.

Također, Gibraltarka je posebno aktivna uoči Svjetskog prvenstva u Kataru. Potpisala je saradnju s bolnicom za ortopediju i sportsku medicinu Aspetar u Kataru neposredno prije početka Svjetskog prvenstva.

Dobila je poseban zadatak, a to je da razvije programe za ortopediju i sportsku medicinu gdje će se liječiti igrači na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Upravo zbog toga o Evi danas pišu brojni engleski mediji i prisjećaju se njenog angažmana u nogometu nakon što se ponovo aktivirala.

A koliko joj je teško pao otkaz u Chelseaju, dovoljno govori izjava za L'Equipe iz 2017. godine.

"Ako ćemo iskreno, trebalo mi je skoro godinu dana da mogu pogledati nogometnu utakmicu. Finale Lige prvaka 2016. godine bila je jedina utakmica pred koju sam mogla sjesti i pogledati je", govorila je iskrena Eva.

Ipak, na sudu je uspjela izboriti, kako je zatražila konstruktivni otkaz te dobiti odštetu.