Bio je primoran
29

Situacija kakvu niste nikada vidjeli: Pochettino u debiju za Chelsea prekršio pravila

D. P.
Pochettinov uspješan debi u Chelseaju (Foto: FC Chelsea)
Pochettinov uspješan debi u Chelseaju (Foto: FC Chelsea)
Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino uspješno je debitovao na klupi Chelseaja pobjedom nad Wrexhamom rezultatom 5:0, a iz ove utakmice dolazi nam situacija kakve ne viđamo često.

Chelsea nije imao nikakvih problema protiv člana četvrtog ranga engleskog nogometa. Slavio je rezultatom 5:0 u prvoj pripremnoj utakmici koja je odigrana pred više od 50.000 navijača u Sjevernoj Carolini.

Talentovani Ian Maatsen postigao je dva gola u prvom poluvremenu za Plavce, dok su u nastavku po pogodak dodali Conor Gallagher, Christopher Nkunku i Ben Chilwell.

No, ono zbog čega se ova utakmica i dalje spominje u medijima, jeste neobična situacija iz finiša u kojoj je argentinski trener na klupi Chelseaja prekršio jedno od glavnih nogometnih pravila. Naravno, kako se radi o prijateljskoj utakmici, niko mu nije zamjerio na tome.

Naime, Pochettino je u igru uveo igrača koji je već ranije izašao iz igre.

Španski veznjak Marc Cucurella napustio je igru nakon što je odigrao prvo poluvrijeme. No, kako se u nastavku povrijedio Trevoh Chalobah, Pochettino je ponovo u igru uveo Cucurellu i tako izazvao veliko iznenađenje kod nogometnih fanova, ali i gledalaca koji su u direktnom prijenosu pratili utakmicu.

Vrijedi naglasiti da je Pochettino za ovu odluku tražio dozvolu zvaničnika utakmice, ali i protivnika Wrexhama. Sudije, ali i članovi Wrexhama složili su se da Pochettino izvrši planiranu izmjenu i to se dogodilo u finišu utakmice.

Inače se u nogometu događaju suprotne situacije, odnosno da igrač koji uđe u igru, kasnije tokom utakmice bude zamijenjen, što je dozvoljeno. Međutim, ovakve situacije kao što je današnja sigurno više nećemo viđati na nogometnim terenima jer nisu dozvoljene u službenim utakmicama.