Još jedna titula za Škota
0

Sir Alexu Fergusonu počasni doktorat

Totalsport
Alex Ferguson
Alex Ferguson
Nakon desetaka naslova koje je osvojio na nogometnom terenu, menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson u srijedu se okitio još jednom titulom, Univerzitet u Stirlingu mu je dodijelilo počasni doktorat.

Škotski stručnjak, koji je trenersku karijeru počeo u obližnjem East Stirlingshireu 1974. godine, u svom se obraćanju studentima prisjetio dvije legende Manchester Uniteda, Sir Bobbyja Charltona i Sir Matta Busbyja.

"Primio sam mnoga priznanja dosad, ali iznimno cijenim čast koju mi je ukazao Univerzitet u Stirlingu, učinivši me doktorom. Sva dosadašnja priznanja me nisu promijenila. Nemojte se ni vi mijenjati. Niko to ne poštuje. U Manchesteru sam imao dobre primjere u Bobbyju Charltonu i Mattu Busbyju. Tokom cijelog su života ostajali čvrsto na zemlji, cijelo su vrijeme bili isti, ponizni ljudi. To je velika kvaliteta", poručio je dr. Ferguson, dodavši: "Naporan rad je također sjajna kvaliteta. Nije lako naporno raditi cijeli život".

Sveučilište u Stirlingu je objavilo kako je uručilo priznanje Fergusonu kao nagradu za sve što je učinio na sportskom polju, ali i u društvenom životu.