Mogao bi u Italiju
23

Sin Liliana Thurama se povezuje s Interom i Juventusom

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Član Borussije M'gladbach i sin legendarnog francuskog nogometaša Liliana Thurama, Marcus Thuram, mogao bi uskoro promijeniti sredinu i potpisati za veliki klub.

Dvadesetpetogodišnji Thuram ima ugovor s Borussijom koji ističe na kraju aktuelne sezone, a za njegove usluge su zainteresovani Juventus i Inter. Upravo je za Staru damu igrao i njegov slavni otac, čiji je nekadašnji agent Oscar Damiani biranim rijećima govorio o Marcusu.

"On je snažan nogometaš s osjećajem za gol. Mogao bi igrati u bilo kojem klubu. Prije nekoliko godina je Giovani Sartori želio da ga dovedem u Atalantu, razgovarao sam o tome s njegovim ocem, ali je Markus već imao agenta pa se ništa nije dogodilo. Čudno je vidjeti da mu ističe ugovor, ali ako bude dostupan kao slobodan igrač, postat će sjajna prilika za sve velike klubove. Inter ga je već pratio, Thuramov agent zastupa mnoge mlade igrače u Francuskoj, no Marcus više nije dijete i donijet će svoje odluke", izjavio je Damiani.

Thuram je postigao 13 golva u 17 nastupa u svim takmičenjima ove sezone te je pozvan u reprezentaciju Francuske za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Inače igra na pozicijama lijevog krila i napadača.

Njegov mlađi brat Khephren ima 21 godinu i nastupa za Lille s ugovorom do juna 2025. godine.

"Gledao sam ih kako odrastaju, još uvijek s esjećam kako su se igrali. Njihova porodica je zaljubljena u nogomet. Mislim da bi Khephren treboa ostati u Nici do kraja sezone jer može još napredovati u francuskoj ligi. Ne znam da li je spreman za najviši nivo, ali obećava mnogo", dodao je agent.

Khephren je postigao dva gola u 11 nastupa za mladu reprezentaciju Francuske, a u Ligue 1 je upisao 94 nastupa.