Štoper Celtica
71

Šimunović: Moram zaboraviti na BiH i gledati u budućnost

Klix.ba
Jozo Šimunović sa trofejom škotskog FA Cupa (Foto: Craig Williamson/SNS)
Jozo Šimunović sa trofejom škotskog FA Cupa (Foto: Craig Williamson/SNS)
Jozo Šimunović, nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, je u subotu igrao posljednjih petnaest minuta meča finala škotskog FA Cupa protiv Motherwella kojeg je njegov Celtic dobio rezultatom 2:0.

Nakon meča u izjavi za škotske medije govorio je o svojoj budućnosti u klubu, ali i o reprezentaciji BiH koja je za njega završena priča.

"Ovo je bila teška sezona za mene. Borit ću se da vratim mjesto u prvoj postavi. Imam još tri godine ugovora sa Celticom, a najvažnije je da smo ponovo osvojili trostruku krunu", rekao je Šimunović o klupskim ambicijama, a potom je govorio i o reprezentaciji BiH.

"Donio sam odluku kakvu sam donio i iz svega sam izašao jači. Pričao sam sa selektorom BiH i sve je prošlo u najboljem redu. Moram zaboraviti na BiH i gledati u budućnost. Celtic mi je na prvom mjestu", rekao je Šimunović.

Podsjetimo, Šimunović je nastupao za mladu reprezentaciju Hrvatske, a potom je izrazio želju igrati za Zmajeve, te je i promijenio sportsko državljanstvo, ali se onda predomislio jer mu je "Hrvatska u srcu". No, prema FIFA-inim pravilima neće moći igrati za nju.