Komentari (430)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Porijeklom iz BiH, odrastao u Australiji, a sad je veci Hrvat od svih, jako poznat slucaj na nasim prostorima
tzv. Instant patriote!
Jarane on nema pojma ko je gubi se pravo.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ne cudi me, to nije prvi istup ovog Morona. Cijenim ga kao igraca, solidan je, ali kao covjek i karakter, jako los!!!
pijes kafu sa njim pa znas kakav je covjek?
Imala sam priliku jednom da upoznam Josipa i on uopste nije tako los covjek, mislim da je ovo sve bilo u naletu euforije zbog plasmana na "Mundijal"
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Radi li ovde iko??Sve budzetski uposlenici aa nehl***vici,ko je pusku drzao zna metak u kok..ardu ide....eh mi Bosnjaci ,gdje na more idemo,gdje na dnevnicu u Smrdiju??Odoh po lopatu..Selami
0:34 pa nadalje Za dom! Za dom! Sad u boj!..... http://www.youtube.com/watch?v=LVhUQa3JbI0
uvijek spremni....
Pa i ovo je bolje nego slike kćerkojepca Sratka na utakmicama po nakaradnoj izdrkotini RS i WC-u Srbiji
90% komentara protiv Hrvata,a kada treba gasiti pozare onda dragi nasi susjedi,mars govna jedna
šteta, tega nam škandala ni trrebalo
To je kao kad Srbi dizu 3 prsta a Bosnjaci i Hrvati to smatraju uvredom zbog koristenja 3 prsta u ratu. Srbi onda tvrde kako to nema nikakve veze sa nacionalizmom i mrznjom i ratom vec da je ovo Srpski pozdrav...e tako se meni cini i za frazu "za dom spremni''. Ma da su je u ratovima koristili ipak je to isticanje ljubavi prema svojoj domovini. Po meni.
Svaka ti vala čast na komentaru!!!!
jo jesi maloumnik! zašto se onda švabe ne pozdravljaju sa uzdignutom rukom?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ZA DOM SPREMNI I SLOBODU HRVATSKOME RODU!!!!! Neka pati koga smeta!!!!!
ovi sto kazu da je to legitiman stari Hrvatski pozdrav, pa mozda je nekad i bio, i kokarda je nekad bila samo grb kraljevine Srbije,a svastika simbol ljubavi i mira na tibetu, al kad neko sa kokaradama na glavama pocini Srebrenicu, neko sa Tibetanskom svastikom izazove holokaust i pobije ili strada 50 miliona ljudu,a atomske bombe na kraju pocnu da ubijaju po 100 000, 200 000 ;ljudi odjednom, ili kad je ne tako davno u logoru Gradiska , na pagu i Jasenovcu(ova dav su bilja namenjena iskljucivo za ubijanje djece bez utroska municije)dere kozu djeci od dve godine kao ustasa na zivo i uz taj pozdrav, povraca mi se kad cujem da je taj pozdar pre 500 godina koristio i zrinski ili tkov ec, pa je zato lijep ii domoljuban!ustase, balije, cetnici..sve na goli otok!
Vidi ovog servskog degenrika "anti-balija" sada se prodaje kao neki miroljubac a u drugim komentarima naziva Muslimane psima i kako ce on Muslimane bejzbol palicom po Trebevicu ... da mi je samo marka za svakog degenrika i ljudskog odpada sto sretnem ovdje mogao bih u penziju ... pseto pogano
Pusti medije prijatelju,sa Klixa.Mediji su u stanju svasta lupati.Za dom spremni,to nije Ustaski pozdrav.Dom,znaci Kuca.Spremni,znaci za svoju kucu uvjek tu,uvjek uz obitelj,uvjek,boriti se za svoj dom,ili kucu.
Google zna sve (ili skoro sve)... Pa evo šta kaže: Godine 1566. Nikola Šubić Zrinski brani Siget od najezde daleko brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i dugačke opsade, umjesto da se predaju krenuli su u posljednji juriš i zadali Turcima ogromne gubitke. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je "Za dom sad u boj!" Sudeći prema povijesnom romanu hrvatskog književnika Josipa Eugena Tomića, koji je objavio 1894. godine, poklič "Za dom" je bio u uporabi najmanje te godine, dok pak radnja samog romana Za kralja - za dom odvija se od 1756. do 1790., znači u 18. stoljeću! Nekih 250 do 300 godina poslije Zrinskog, ban Josip Jelačić koristi sličan pozdrav za motivaciju vojnika i naroda. Kada bi išli u bitku, ban bi uzviknuo "Za dom!" a vojska bi odgovarala "Spremni umrijeti!" Opera Nikola Šubić Zrinski sadrži u sebi domoljubnu pjesmu U boj, u boj u kojoj je bio i poklič "Za dom!". Dakle, gospodo koji napadate Šimunića, pozdrav je puuuno stariji od ustaša!
Čim vidim da se srbadija živcira to je znak da je Šimunić napravio dobru stvar. Em ih je iživcirao sa ovim pozdravom, ne znam šta je loše u tome, em će servi svjetsko prvenstvo igrat na playstationu. Nema veze moći će navijati za Bosnu i Hrvatsku.
Otkud tvrdnja da je ZA DOM SPREMNI ustaški pozdrav?
domobrani( drugi naziv za ustaške odrede)
sta serete govna jedan nepismena !!! što vas muci ?? proucite povijest malo pa cete shvatiti neke stvari!! prokleti bili bolesni jugonostalgičari !!! MARŠ !! Svima onima koji tvrde da je Josip Šimunić uzvikivao USTAŠKE povike, evo odgovor: Godine 1566. Nikola Šubić Zrinski brani Siget od najezde daleko brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i dugačke opsade, umjesto da se predaju, krenuli su u posljednji juriš i zadali Turcima ogromne gubitke. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je: "Za dom sad u boj, vitezovi moji!" Sudeći prema povijesnom romanu hrvatskog književnika Josipa Eugena Tomića, kojeg je objavio 1894. godine, poklik "Za dom" je bio u uporabi najmanje te godine, dok radnja samog romana "Za kralja - za dom" odvija se od 1756. do 1790., znači u 18. stoljeću! Nekih 250 do 300 godina poslije Zrinskog, ban Josip Jelačić koristi sličan pozdrav za motivaciju vojnika i naroda. Kada bi išli u bitku, ban bi uzviknuo "Za dom!" a vojska bi odgovarala "Spremni umrijeti!" Opera Nikola Šubić
To je budaletina jedna ,vec poznata stvar....ali nije neko ime tako da je nezanimljiv skroz...