Nogomet
8

Simeone uoči finala Lige prvaka: Samo pobjeda će nas usrećiti, ništa više

Klix.ba
Diego Simeone (Foto: EPA)
Diego Simeone (Foto: EPA)
Atletico Madrid i Real Madrid će u subotu navečer odigrati finale Lige prvaka, a trener Atletica Diego Simeone razmišlja samo o pobjedi.

Atletico i Real će se sastati na San Siru u novom finalu Lige prvaka, nakon što je Real slavio prije dvije godine u finalu istog takmičenja.

Simeone je na konferenciji za medije uoči finala istakao da Real više nije ista ekipa kao prije.

"Zidane je napravio nevjerovatan posao u Realu, oslonio se na Casemira i tako promijenio tim. On nije dozvolio da prošlost kluba utječe na njega, a upravo zbog toga je postao važan trener. Kada je riječ o ravnoteži u ekipi, Casemiro je njihov najvažniji igrač. On omogućava bolje regrupiranje kada Real izgubi loptu, a istovremeno održava njihov napadački potencijal", izjavio je Simeone.

Prema njegovom mišljenju, gradski rivali će imati istu taktiku.

"Uvijek gledam naprijed, pokušavam pronaći najbolje rješenje za svaku situaciju. Ako mislite da smo sujevjerniu, onda potcjenjujete sve što smo dosad uradili. Početak utakmice će biti napet i veoma izjednačen. Ko dobije prve bitke na sredini terena, imat će prednost. Real bi mogao težiti tome da više igra s obzirom na njihove tehničke mogućnosti", rekao je trener Atletica.

On je duboko u svoje igrače usadio želju za pobjedom te smatra da u kombinaciji sa odlučnošću, Atletico može biti u prednosti.

"Biti u finalu je apsolutno fantastično, ali je još bolje pobijediti. Samo pobjeda će nas usrećiti, ništa više- Nije lako, jer moramo konstantno napredovati, mijenjati igrače, ali ne i posvećenost, vrijednosti i rad, Ako konstantno radite, možete nešto postići. Nogomet je predivan, spaja ljude", istakao je Simeone.