Nogomet
17

Serie A: Juve rutinski savladao Lazio, Totti ponovo spasio Romu

Piše: E. B.
Juventus - Lazio (Foto: EPA)
U italijanskoj Seriji A na rasporedu je bilo 34. kolo, u kojem je Juventus nastavio sa pobjedama, dok je Roma savladala Torino nakon preokreta.

Juventus je nadigrao Lazio sa 3:0. Juve je poveo u 39. minuti preko Mandžukića, a u 52. minuti Dybala je iz penala udvostručio prednost, a isti igrač je pogodio i za 3:0 u 64. minuti. Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta za Lazio.

Roma je nakon preokreta savladala Torino sa 3:2. Torino je poveo u 35. minuti iz penala kojeg je realizovao Belotti. U 66. minuti Manolas je nakon kornera glavom pogodio za izjednačenje. Goste je u vodstvo ponovo doveo Martinez u 80. minuti. Ipak, drugo kolo zaredom, legendarni Totti spašava Romu golovima iz 87. i 89. minute (penal), a u igru je ušao samo minutu prije prvog gola. Roma je počela susret sa svom trojicom naših reprezentativaca na klupi. Edin Džeko je u igru ušao u 59., a Miralem Pjanić u 80. minuti.

Palermo i Atalanta odigrali su neriješeno (1:1). Palermo je u vodstvo došao na samom početku susreta. Već u prvom napadu domaćina Bellini je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i sudija Doveri je pokazao na bijelu tačku. Vazquez je pogodio sa bijele tačke u 2. minuti i doveo svoju ekipu u vodstvo. Borriello je u 11. minuti također iz penala pogodio za izjednačenje, a preokret gostima donosi Paletta u 55. minuti. Struna je u 76. minuti izjednačio rezultat na 2:2.

Udinese je nadigrao Fiorentinu sa 2:1. Udinese je poveo već u 2. minuti, a strijelac gola bio je Zapata. Fiorentina je izjednačila u 24. minuti preko Zaratea, a domaćin je poveo ponovo u 52. minuti. Strijelac je bio Thereau.

Empoli je savladao Veronu s minimalnih 1:0 golom Maccaronea iz 50. minute .

Chievo je sa 5:1 pregazio Frosinone. Frosinone je poveo golom Ciofanija već u 5. minuti susreta, a Chievo je izjednačio u 36. minuti. Pellissier je iz penala u 47. minuti preokrenuo rezultat, a potom sa dva brza gola Rigonija i Sarda iz 58. i 60. minute domaćin osigurava pobjedu. Tačku na "i" stavio je Pellissier u 80. minuti.

Susret Genoe i Intera (1:0) je odlučen u 77. minuti, kada je De Maio pogodio za slavlje domaćina.

Sassuolo i Sampdoria su odigrali susret bez golova.