Nogomet
0

Serie A: Higuain postigao pogodak u 90. minuti za pobjedu Napolija

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Napolija svladali su u Torinu istoimenog domaćina s 1-0 u meču 28. kola Serije A pogotkom argentinskog napadača Gonzala Higuaina u 90. minuti.

Ekipa Rafela Beniteza u finišu utakmice je osigurala drugu uzastopnu ligašku pobjedu, odnosno četvrtu u zadnjih šest mečeva, uz dva remija, no sve je moglo biti sasvim drukčije da su domaćini iskoristili makar jednu od nekoliko prilika. Dvaput su pogodili okvir gola, odnosno čak 14 puta ove sezone, manje samo od Juventusa (15).

Na kraju je odluka pala u 90. minuti, kada je Higuain udarcem iskosa s desne strane matirao domaćeg golmana Padellija. Nogometaši i navijači Torina bili su bijesni zbog tog pogotka, smatrajući da je Higuain u borbi za loptu odgurnuo rukama poljskog igrača Kamila Glika, koji je pao na travnjak.

Napoli se s ovom pobjedom po broju bodova izjednačio s drugoplasiranom Romom, sada obje ekipe imaju po 58 bodova, ali Vučica uz dvije utakmice manje. Jednu od njih igraju večeras protiv Udinesea. Torino je ostao 10. s 36 bodova.

Serie A, 28. kolo:

Torino – Napoli 0-1 (Higuain 90) Roma – Udinese (21.00)

Redoslijed: 1. Juventus 75, 2. Roma 58 (-2), 3. Napoli 58, 4. Fiorentina 48, 5. Inter 47…