Nogomet
12

Sergio Ramos: Uživao sam u Barceloninim problemima

Anadolija
Sergio Ramos, kapiten fudbalera Real Madrida, iskreno je za španske medije priznao da je uživao gledajući najvećeg rivala Barcelonu kako se nalazi u velikim problemima. Naime, "Barca“ je do trijumfa 8:0 nad Deportivo La Corunom u španskoj Primeri nanizala četiri utakmice bez pobjede, upisavši tri poraza i jedan remi. Uz to katalonski tim je ispao u četvrtfinalu Lige šampiona od drugog madridskog kluba Atletica.

"Naravno da uživam kada ide loše Barceloni, to mi se sviđa, jer imamo koristi od toga“, kazao je Ramos i dodao:

"Da budem jasan, nikome ne želim da mu se događaju loše stvari. Uživam kada je Barcelona u problemima iz sportskih razloga. Naša pobjeda na 'Nou Campu' je veliki udarac za njih. El Clasico je uvijek nešto više od bilo koje druge utakmice. To je utakmica sezone. Poraz im je teško pao. Mogli su odlučiti šampiona Španije, ali umjesto toga smo mi smanjili zaostatak. I dalje imaju sve u svojim rukama, tako da ako ne osvoje titulu može se reći da su je izgubili.“

Real Madrid četiri kola prije kraja Primere zaostaje bod za vodećom Barcelonom i drugoplasiranim Atleticom koji imaju po 79 bodova.

Ramos je od dolaska iz Seville 2005. godine za "kraljevski klub“ odigrao 472 utakmice u svim takmičenjima i postigao 57 golova. Po jednom je sa Realom osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo. Šampion Španije je bio tri puta, dok je u dva navrata osvajao Kup kralja i Superkup Španije.