Nogomet
18

Semir Kerla: Žalgiris je prošlost, imam ponude iz Cvajte i Poljske

Piše: O. T.
Semir Kerla (Foto: Žalgiris Vilnius)
Semir Kerla (Foto: Žalgiris Vilnius)
Nakon što je sa Žalgirisom osvojio četiri trofeja, bh. internacionalac Semir Kerla odlučio je potražiti novu sredinu pošto mu je istekao ugovor sa litvanskim klubom u koji je stigao na ljeto 2014. godine.

Sa Žalgirisom je osvojio dvije titule prvaka Litvanije, kup i dva Super kupa. Zabilježio je nastupe i tokom kvalifikacija za Ligu prvaka u kojima je Žalgiris u sezoni 2014/15. ispao od Dinamo Zagreba sa ukupnih 4:0, te početkom ove sezone kada je litvanski klub ispao od Malmea sa ukupnim rezultatom 1:0.

"Mislim da mogu igrati na većem nivou i potreban mi je novi izazov, jer u Žalgirisu sam osvojio svako takmičenje u Litvaniji. Izabran sam u najbolji tim sezone 2015. što je za mene veliki uspjeh, ali i pokazatelj da trebam ići dalje", kazao je bivši štoper Željezničara.

U Litvaniji se prvenstvo igra od marta do novembra tako da je Kerla već od decembra u potrazi za novim klubom. Do sada, ozbiljnije ponude imao je iz njemačke Cvajte, a jedan od klubova s kojim se povezivao je St. Pauli koji je trenutno četvrti na tabeli i bori se za ulazak u Bundesligu.

"Trenutno pregovaram sa nekoliko klubova, ali najozbiljnije ponude su iz njemačke Cvajte, konkretno iz St. Paulija, te jednog poljskog kluba. Pregovori su u toku. Znate da puno stvari utječe na realizaciju, ali nadam se najboljem. Cilj mi je da moj naredni korak pomogne u mom napretku, jer smatram da imam još toga za pokazati", riječi su 28-godišnjeg Kerle.