Iskusni defanzivac
0

Semir Kerla se vratio u bosanskohercegovački nogomet, novi klub ga predstavio kao veliko pojačanje

E. K.
Semir Kerla u dresu TOŠK-a (Foto: TOŠK/Facebook)
Semir Kerla u dresu TOŠK-a (Foto: TOŠK/Facebook)
Nekadašnji defanzivac sarajevskog Željezničara Semir Kerla vratio se u domaći nogomet te potpisao ugovor sa TOŠK-om iz Tešnja.

Potvrdio je to sastav iz Tešnja na svojoj zvaničnoj stranici gdje su istakli da je trofejni nogometaš "sletio" na Luke.

"Za kraj prijelaznog roka predstavljamo vam veliko pojačanje našeg kluba za proljetni dio sezone Prve lige Federacije BiH. Trofejni igrač "sletio" na Luke i u nastavku sezone će braniti boje TOŠK-a", navodi se u objavi na zvaničnoj stranici kluba i dodaje:

"NK TOŠK Tešanj obavještava javnost da je postignut dogovor sa igračem Semirom Kerlom koji će tako postati novi igrač našeg kluba. Ugovor je potpisan danas u klupskim prostorijama u prisustvu predsjednika NK TOŠK gospodina Edina Mujčića. Semir je rođen 26. septembra 1987. godine, igra na poziciji štopera, a u naš klub stiže iz ekipe FC Doxa Katokopias sa Kipra. Semir je dobro poznato ime u bosanskohercegovačkom fudbalu, a u svojoj bogatoj karijeri još je nastupao i za FC Panserraikos (Grčka), MŠK Žilina (Slovačka), FC Žalgiris Vilnius (Litvanija), FK Sūduva Marijampolė (Litvanija), FC irtysh Pavlodar (Kazakhstan) te FK Željezničar Sarajevo. Semir je u svojoj karijeri osvojio veliki broj trofeja te odigrao mnoštvo velikih utakmica i nema sumnje da će svojim iskustvom predstavljati veliko pojačanje za naš klub. Semiru želimo dobrodošlicu u naš grad i klub, te mnogo sreće i uspjeha u dresu našeg TOŠK-a".

Kerla je pored Željezničara u svojoj karijeri branio boje Pansserraikosa, Žiline, Žalgirisa, Irtysha te Suduve i Doxe.