Nogomet
4

Selektor Velsa objavio spisak za utakmicu protiv Zmajeva, Bale dolazi u Zenicu

Piše: D. B.
Chris Coleman
Chris Coleman
Selektor nogometne reprezentacije Velsa Chris Coleman objavio je spisak reprezentativaca na koje računa za utakmicu protiv BiH i Andore.

Vels će biti gost reprezentaciji BiH 10. oktobra na stadionu Bilino Polje u Zenici, a potom će u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine biti domaćin Andori u Cardiffu 13. oktobra.

Za posljednje dvije utakmice su nakon oporavka od povrede spremni Joe Allen, Emyr Huws i Johnny Williams, kao i David Edwards, koji se oporavio od povrede koljena. Joe Ledley nije igrao protiv Kipra i Izraela, ali se i on potpuno oporavio, pa Coleman može računati i na njegov doprinos.

Coleman je pozvao ukupno 25 igrača, među kojima je najbolji nogometaš velškog državnog tima i zvijezda Real Madrida Gareth Bale.

Colemanov spisak izgleda ovako:

golmani:

Wayne Hennessey (Crystal Palace) Danny Ward (Liverpool, na posudbi u Aberdeenu)

Owain Fon Williams (Inverness Caledonian Thistle)

odbrana:

Ashley Williams (Swansea City) James Chester (West Bromwich Albion) James Collins (West Ham United) Ben Davies (Tottenham Hotspur) Chris Gunter (Reading) Neil Taylor (Swansea City) Adam Henley (Blackburn Rovers)

Ashley Richards (Fulham)

vezni red:

Joe Ledley (Crystal Palace) Aaron Ramsey (Arsenal) Joe Allen (Liverpool) David Vaughan (Nottingham Forest) Jonathan Williams (Crystal Palace, na posudbi u Nottingham Forestu) Emyr Huws (Wigan Athletic, na posudbi u Huddersfield Unitedu) Andy King (Leicester City)

David Edwards (Wolverhampton Wanderers)

napad:

Gareth Bale (Real Madrid) Hal Robson-Kanu (Reading) Sam Vokes (Burnley) Simon Church (MK Dons) David Cotterill (Birmingham City) Tom Lawrence (Leicester City, na posudbi u Blackburn Roversima).

Velšani su trenutno na prvom mjestu u grupi B sa 18 bodova osvojenih u osam odigranih utakmica. Reprezentacija BiH je četvrta sa 11 bodova.