Trosatno uzbuđenje
50

Pogledajte penal-dramu koja nam je dala posljednjeg učesnika Eura, tragičar je skupi Unitedovac

D. P.
James je bio neprecizan (Foto: Screenshot)
James je bio neprecizan (Foto: Screenshot)
Tri finala baraža sinoć su nam odgonetnula imena posljednjih učesnika Evropskog prvenstva, a najviše drame vidjeli smo u Cardiffu gdje je Poljska nakon prave penal-drame izborila plasman na smotru najboljih evropskih selekcija izbacivši Vels.
Gruzija, Ukrajina i Poljska posljednji su učesnici Evropskog prvenstva u Njemačkoj, što su izborili kroz baraž Lige nacija. Gruzija i Ukrajina su nešto ranije ovjerile plasman tokom jučerašnjeg dana, a posljednja je to učinila Poljska.

Poljaci su to jedini uspjeli napraviti na gostujućem terenu u Cardiffu kod Velsa i to nakon tri sata drame.

Duel je završen bez golova, kao i produžeci od 120 minuta. Uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca gdje su oba tima bila i više nego sigurna do određene faze.

Pri rezultatu 4:4 Krzysztof Piatek je pogodio za Poljsku, a onda je tragičar Daniel James promašio penal. Tačnije, odbranio mu je Wojciech Szczesny u posljednjem šutu.

Penale pogledajte ovdje.

Tako je tragičar postao nekadašnji skupocjeni talent Manchester Uniteda kojeg je klub doveo iz Swanseaja za oko 20 miliona. Tom prilikom engleska javnost bila je u šoku jer je talent i prilično veliki anonimus plaćen toliki novac. U međuvremenu, nije se nametnuo u klubu pa je prodat Leedsu za 30 miliona.

Podsjetimo kako izgledaju grupe za Euro:

Grupa A: Njemačka, Škotska, Mađarska, Švicarska.

Grupa B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija.

Grupa C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska.

Grupa D: Poljska, Nizozemska, Austrija, Francuska.

Grupa E: Belgija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina.

Grupa F: Portugal, Gruzija, Turska, Češka.