Bio na udaru kritičara
1

Selektor nogometašica Sjeverne Irske se izvinio zbog komentara o ženama

N. K.
Kenny Shiels (Foto: Screenshot)
Kenny Shiels (Foto: Screenshot)
Selektor ženske nogometne reprezentacije Sjeverne Irske Kenny Shiels izvinio se danas zbog izjave da su žene emotivnije od muškaraca u trenucima dok je komentarisao poraz svoje selekcije od Engleske (0:5).
Shiels se našao na meti kritičara nakon izjave koju je dao sinoć nakon utakmice, a danas se izvinio na izazvanoj uvredi, prenosi BBC.

"Zagovornik sam ženskog nogometa i strastveno želim razvijanje prilike u kojoj će žene i djevojke procvjetati", rekao je Shiels.

Trener je jučer rekao da ženske ekipe mnogo češće brzo primaju drugi gol budući da su su emotivnije od muškaraca i da se to lako može uočiti kada se pogledaju šabloni.

Inače, Sjeverna Irska je gubila na poluvremenu 0:1 od Engleske, a u drugom dijelu igre je za 27 minuta primila četiri gola.

"Želim se izviniti zbog komentara kojeg sam dao nakon utakmice. Sinoć je bila posebna prilika za ženski nogomet u Sjevernoj Irskoj i ponosan sam što sam predvodio grupu koja je uzor mnogim djevojčicama i dječacima širom zemlje", poručio je Shiels.

Utakmicu u Belfastu gledalo je 15.348 navijača, što je inače rekordna posjeta ženskog nogometa u Sjevernoj Irskoj, ali je domaća selekcija nakon poraza od Engleske izgubila priliku da se plasira na Svjetsko prvenstvo.