Nogomet
6

Selektor Irana traži savjete od Fergusona, Mourinha i Capella

Klix.ba
Carlos Queiroz, selektor Irana (Foto: AFP)
Carlos Queiroz, selektor Irana (Foto: AFP)
Reprezentacija Irana nalazi se u velikim problemima uoči ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva. Zbog nedostatka finansijskih sredstava otkazani su svi trening kampovi uoči Mundijala.

Carlos Queiroz, portugalski stručnjak na klupi reprezentacije Irana, našao se u velikim problemima uoči početka priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo. Sankcije EU i SAD-a naštetile su i sportu u ovoj zemlji tako da su sve reprezentacije ostale bez prijeko potrebnog novca.

Nakon što su otkazane aprilske pripreme protivnika Zmajeva u grupnoj fazi Mundijala, Iranci će najvjerovatnije otkazati i pripreme koje su zakazane za maj u Austriji, piše argentinski list Ole.

Tako će Queiroz, ukoliko ostane selektor, u Brazil stići sa samo jednom pripremnom utakmicom i to onom protiv reprezentacije Papua Nove Gvineje.

"Moje strpljenje ima granice. U protekla 32 mjeseca, koliko sam na čelu selekcije Irana, uvijek sam davao najbolje od sebe i trudio se da tim bude pripremljen. Ponekad sam radio i bez plaće", kazao je Queiroz.

Govorio je i o finansijskoj situaciji u kojoj se Iran našao.

"Moram nazvati svoje prijatelje Sira Alexa Fergusona, Josea Mourinha i Fabija Capella za savjet u odlučivanju šta i kako dalje jer ja nisam mađioničar i bez finansija ne mogu dalje", dodao je on.

Iran je u grupi F zajedno sa Argentinom, Bosnom i Hercegovinom i Nigerijom.