Engleska
0

Šefovi Manchester Cityja oduševljeni Mancinijem

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Predsjednik engleskog nogometnog prvoligaša Manchester Cityja Khaldoon Al Mubarak tvrdi da će talijanski trener Roberto Mancini ostati menadžer kluba još dugo vremena.

City je u srijedu izgubio kao domaćin od izravnog konkurenta za četvrto mjesto, momčadi Tottenhama, s 1-0. Tako su Spursi osigurali barem kvalifikacije za Ligu prvaka, a činjenica da to nije uspio učiniti Mancini s Manchester Cityjem nagnala je engleske novinare na špekulacije o mogućem otkazu talijanskom stručnjaku.

Međutim, upravo suprotno, predsjednik kluba nagovještava drugačiji scenarij.

"Roberto je naš menadžer. Odradio je izvrstan posao u drugom dijelu sezone, nakon što je preuzeo tim. Vrlo sam zadovoljan s njegovim radom, a i naš vlasnik, šeik Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan je oduševljen načinom na koji je organizirao ekipu", kaže Mubarak.

"Smatramo da je on baš pravi čovjek za posao menadžera u našem klubu, i to za još mnoge godine koje su pred nama. Znamo koja područja u klubu još moramo popraviti. Sljedeća sezona bit će vrlo bitna za nas. Ukoliko ćemo imati dobre rezultate u pripremama, a onda i na početku sezone, bit ću vrlo zagrijan za sljedeću sezonu."

"I ova sezona je bila odlična. Možemo sada razgovarati samo o utakmici protiv Tottenhama, a možemo diskutirati o cijeloj sezoni. Preferiram ovu drugu opciju. Peto mjesto nije pozicija na kojoj želimo biti, ali to je veliki skok u odnosu na 10. mjesto koje smo zauzimali prošle sezone. Prema tome, ovo je bila uspješna sezona", zaključio je predsjednik Manchester Cityja.