Nepopularno mišljenje
45

Seedorf iskreno o Mbappeu: Ne vidim ga u Real Madridu, on ne igra kao Benzema

K. H.
Clarence Seedorf (Foto: EPA-EFE)
Clarence Seedorf (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najvećih evropskih nogometaša u proteklim decenijama Clarence Seedorf kaže da ne vidi Francuza Kyliana Mbappea u Real Madridu, a u kontekstu kakvu bi ulogu imao u trenutnom timu Kraljevskog kluba.

Mbappe je odigrao sjajan dvomeč u Ligi prvaka protiv svojih potencijalno novih saigrača, a iako im je postigao dva pogotka u Parizu i Madridu, na kraju je PSG izgubio rezultatom 3:1 i ispao iz ovog takmičenja.

Heroj Kraljevskog kluba bio je sjajni Karim Benzema koji je postigao hat-trick, a s tim u vezi Seedorf kaže da uopšte ne može zamisliti Mbappea u Realu.

"Možda je Mbappeu potreban novi tim. Međutim, lično ga ne mogu zamisliti u Realu, ne vidim ga jednostavno tu...", rekao je Seedorf.

Nakon toga je detaljnije objasnio svoje viđenje spomenute situacije.

"Ako bi igrao po lijevoj strani, to znači da Vinicius neće biti u startnoj postavi? Gdje bi igrao? Desno, umjesto Asensija? To je moguće... Vidite šta je Benzema radio protiv PSG-a, on je shvatio šta je bilo neophodno i vraćao se duboko da bi uzeo loptu. Mbappe to ne radi. Umjesto njega, to je pokušavao Neymar, on je bio igrač koji želi kontrolisati igru. Možda je Mbappeu potrebna neka druga sredina da bi se dodatno razvio", smatra Seedorf.

Podsjećamo, PSG je prošlog ljeta odbio nevjerovatnu ponudu za Mbappea vrijednu 180 miliona eura, iako je u tom trenutku ovaj igrač imao samo godinu dana ugovora, što znači da za tri mjeseca kao slobodan nogometaš može potražiti novu sredinu.