Nogomet
0

Scolari želi ponovo da vodi Brazil

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Portugala Luiz Felipe Scolari namjerava napustiti svoj posao nakon EP-a 2008. "Nakon pet i pol godina, vrijeme je za promjenu. Mislim da bi trener trebalo da ostane na čelu kluba ili reprezentacije tri ili četiri godine, ne duže od toga", rekao je Scolari.

Brazilski trener, koji je vodio Portugal na EP-u 2004. i SP-u 2006., predvodio je Brazil tokom osvajanja njihove pete titule svjetskih prvaka 2002. godine. Povukao se pošto nije bio zadovoljan pritiskom što nije živio u Brazilu, već u Evropi.

Sada je Scolari izjavio da razmišlja o ponovnom vođenju svog nacionalnog tima.

"Mislim da je moguće da brazilski trener vodi svoj nacionalni tim iako živi u Evropi. Skoro 75 posto brazilskih igrača nastupa u Evropi. Prijateljske utakmice se također igraju u Evropi, tako da je jedino preostalo da se napravi radni plan i da se bude u Brazilu jednom mjesečno kako bi se informiralo o novim igračima", rekao je brazilski trener.

Skolari, koji je dugo bio povezivan s preuzimanjem reprezentacije Engleske, nije ograničio svoje mogućnosti samo na nacionalni tim Brazila, navodeći Guusa Hiddinka kao primjer.

"Hiddink je trener Rusije, a živi u Holandiji. Mislim da je to veoma interesantno, mogu da razmišljam o Brazilu ili bilo kojoj drugoj reprezentaciji", rekao je Scolari.