Nogomet
0

Schweinsteiger: Guardioli će biti strašno teško u Bayernu

Totalsport
Bastian Schweinsteiger (Foto: AFP)
Bastian Schweinsteiger (Foto: AFP)
Španski trener Josep Guardiola započeo je svoju bavarsku misiju. Preuzeo je nogometaše minhenskog Bayerna koji su vladali prošle sezone, kako u Njemačkoj, tako i u Evropi.

Neće biti nimalo lako popularnom Pepu jer, zapravo, ne može osvojiti više nego što je Jupp Heynckes, koji je do ovog ljeta sjedio na klupi Bayerna. Bavarska ekipa će iduće sezone braniti Ligu prvaka, Bundesligu, DFB Kup.

"Guardiola je sjajan strateg, velike je uspjehe ostvario u Barceloni. Uopće je bespredmetno raspravljati o njegovim trenerskim kvalitetama, ali vjerovatno i sam zna da će mu biti strašno teško u Bayernu. Prošle smo sezone stvarno osvojili mnogo toga, uvijek je takvo što teško ponoviti, a na njegov će se rad posebno gledati. O samim počecima mogu odmah reći kako se stvorio lijepi odnos između nas igrača i njega", rekao je Bastian Schweinsteiger, te dodao:

"Budite uvjereni da se mi igrači nismo zadovoljili onim što smo osvojili prošle sezone. Baš sada želimo još jednom sve ponoviti. Želimo biti još bolji, dodatno se dokazati. Nema nikakvog samozadovoljstva među nama, idemo dalje".