Nogomet
0

Schalke sve bliže dovođenju Grafitea

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Schalke iz Gelsenkirchena se ne zaustavlja, te i dalje djeluju itekako aktivno na tržištu. Gotovo se svakodnevno pojavljuje novo ime koje taj klub želi dovesti uoči nove sezone.

Nakon što su doveli Raula, a potom se pisalo da imaju jaki interes spram Brazilca Robinha i Holanđanina Klaasa-Jana Huntelaara, nova njihova želja se zove - Grafite.

Brazilski napadač, najbolji strijelac Bundeslige iz sezone 2008/09 (25 utakmica, 28 golova), je i u ranijim ljetnim sedmicama bio spominjan uz mogući odlazak iz Wolfsburga, a spominjao se ruski Rubin iz Kazana. No, kao i u pogledu bosansko-hercegovačkih nogometaša, Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića, tako su i u pogledu Brazilca čelnici kluba bili jasni. Ne žele ga prodati.

Ipak, Wolfsburger Allgemeine Zeitung navodi da je "Schalke prilično blizu Grafiteu", a Wolfsburgovi apetiti su očito zadovoljeni kada su čuli cifru koju nudi Schalke. Ona javnosti nije zasad dostupna.

Idući dani će pokazati koliko je posao blizu realizacije i hoće li Grafite uistinu nakon ljeta 2007. godine napustiti Wolfsburg.