Potpuno zasluženo
64

Scene koje rijetko viđamo: Navijači BiH su sinoć Luksemburžanima pružili noć za pamćenje

D. P.
Gromoglasni aplauzi za goste iz Luksemburga (Foto: Klix.ba)
Gromoglasni aplauzi za goste iz Luksemburga (Foto: Klix.ba)
Nakon što su savladali Bosnu i Hercegovinu u Zenici, nogometaši Luksemburga sinoć su doživjeli nešto o čemu nisu mogli ni sanjati u prethodnim godinama.

Za razliku od nogometaša BiH, Luksemburžani su pokazali veliku borbu, disciplinu i želju za pobjedom. To su uradili "čisto" i zasluženo te su s ponosom napustili Bilino Polje nakon pobjede rezultatom 2:0.

To je bh. publika znala cijeniti. Nakon što je utakmica na Bilinom Polju okončana, preostali navijači BiH gromoglasnim aplauzima pozdravili su gostujuću ekipu i čestitali im na pobjedi.

Igrači Luksemburga obišli su stadion, a navijači su ih redom pozdravljali. To jasno pokazuje stav navijača reprezentacije BiH koji su poručili da je Luksemburg pokazao izabranicima Faruka Hadžibegića kako se boriti i na terenu dotući na papiru kvalitetnijeg protivnika kojeg su borbom nadjačali.

Također, ove scene su pokazale i koliko se nemoćno osjećamo pred reprezentacijama koje nisu među favoritima, ali je gest navijača svakako za apsolutnu pohvalu. Ne treba ni naglašavati koliko je to značilo gostima iz Luksemburga koji, ruku na srce, nisu kroz historiju navikli na velike pobjede, posebno u gostima protiv na papiru favorizovane ekipe.

Igrači Luksemburga, nakon pozdrava s navijačima, proslavili su pobjedu unaprijed spremljenom koreografijom ispred sjeverne tribine Bilinog Polja.

Ono što je zanimljivo, također, jeste podatak da su brojni navijači BiH već desetak minuta prije kraja utakmice napustili tribine nezadovoljni igrom i rezultatom protiv Luksemburga.