Svaka čast
0

VIDEO / Saša Papac titulu Rangersa proslavio sa zastavom BiH

Piše: A. K.
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, igrač Glasgow Rangersa Saša Papac proslavio je titulu prvaka Škotske sa zastavom naše zemlje u rukama, čime je još jednom neosporno iskazao svoj patriotizam.

Rangresi su osvojili 54. titulu prvaka Škotske ubjedljivom pobjedom protiv Kilmarnocka sa 5:1, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje igrača, navijača i stručnog štaba.

Internacionalci koji igraju za škotske prvake medalje i pehar su primili sa zastavama svojih domovina. Tako je Nikica Jelavić, hrvatski reprezentativac, istrčao na teren omotan zastavom susjedne zemlje.

Da Papac nije zaboravio odakle dolazi i da, uprkos svemu, s ponosom ističe svoje porijeklo još je jednom pokazao raširivši zastavu Bosne i Hercegovine.

Stameni stoper ne nastupa za reprezentaciju naše zemlje od 2006. godine, kada je zajedno sa svojih 12 saigrača potpisao pismo u kojem su izjavili da neće igrati za državni tim dok se ne dese određene promjene u Savezu.

U narednih nekoliko godina, selektori su uspjeli "nagovoriti" gotovo sve igrače potpisnike pisma da se vrate u redove reprezentacije, osim Saše Papca koji je ostao dosljedan svojoj odluci, pokazavši karakter i obraz.

Mnogi su to tumačili kao dokaz da Papac ustvari nikada nije ni igrao srcem za repezentaciju naše zemlje, ali su ove fotografije dokaz da su pogriješili.

U nedavnom razgovoru za Slobodnu Bosnu, Papac je rekao da će igrati za BiH "kada odu Iljo i Suljo" i da će se odmah odazvati Sušicu ako ga pozove.