Nogomet
145

Sarajlije Kenan i Alen stigli iz Londona u Brisel: Pobijedit ćemo, bit će ludilo

Piše: D. B.
Kenan i Alen su dvojica mladića koji su rođeni u Sarajevu, ali sada žive u Londonu. Oni će danas biti dio velike armije bh. navijača, koji će na stadionu King Baudouin u Briselu bodriti Zmajeve na utakmici protiv Belgije koja se igra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.
Sarajlije Kenan i Alen stigli iz Londona da bodre Zmajeve (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajlije Kenan i Alen stigli iz Londona da bodre Zmajeve (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Naši mladi navijači se odlično zabavljaju u Briselu te se spremaju za večerašnju utakmicu, koju dočekuju s mnogo optimizma.

"Potpuno sam siguran da ćemo večeras pobijediti Belgiju, ili 1:0 ili 2:1. Vjerujem da će Džeko postići gol, a mogao bi i Pjanić pogoditi iz slobodnog udarca. Belgijanci imaju veoma jaku ekipu, ali će im odbrana večeras popustiti", izjavio je Kenan.

On Zmajeve prati na gostovanjima, a u Zenici još uvijek nije bio.

"Išao sam uglavnom na gostovanja u posljednje vrijeme. Žao mi je što zasad nemam priliku doći u Zenicu, uvijek iskrsnu neke obaveze koje ne mogu odgoditi", dodao je mladi Sarajlija koji živi u Londonu.

Njegov prijatelj Alen je također optimističan, a najveće nade polaže u Edina Džeku i Miralema Pjanića.

"Nadam se pobjedi rezultatom 2:0 protiv Belgije. Bit će teško, to je sigurno, jer je reprezentacija Belgije sastavljena od dobrih igrača. Imamo dobar tandem Džeku i Pjanića koji sjajno igraju za Romu. Nadam se da će se obojica upisati u listu strijelaca, baš kao protiv Juventusa. Na tribinama će večeras biti ludilo", rekao je Alen.

Utakmica Belgija - BiH se igra večeras od 20:45 sati.