Nogomet
123

Sarajevo se oprostilo od Evrope: Bordo tim bez ispaljenog metka u Poznanu

Klix.ba
(Foto: EPA)
Dobra igra bosanskohercegovačkog šampiona Sarajeva, izostala je i na večerašnjoj revanš utakmici protiv Lecha iz Poznana.

Poljski predstavnik bez muke je minimalnim rezultatom porazio tim Dženana Ušuplića koji tokom devedeset minuta na Miejski stadionu, nije ozbiljnije zaprijetio domaćem timu.

Meč se igrao po nesnosnoj vrućini, a navijači FK Sarajevo na tribine stadiona u Poznanu ušli su tek u finišu prvog poluvremena.

Loše otvaranje

Domaći tim u vodstvo je došao već u petoj minuti, kada je prekrasan pogodak iz slobodnog udarca postigao Douglas.

Na prvi pokušaj našeg predstavnika čekalo se jedanaest minuta kada je Duljević loše šutirao sa 25 metara prema golu Lecha.

U 21. minuti oklijevao je Radovac koji nije uspio pravovremeno loptu uputiti ka Leonu Benki, pa je propala dobra situacija za naš tim. Osam minuta kasnije dobrom interencijom na golu Sarajeva istakao se Senedin Oštraković.

Deset minuta prije odlaska na odmor bezuspješno je pokušao i Leon Benko.

Uspavanka u nastavku

Prvu veliku priliku u nastavku domaći igrači propustili su u 61. minuti kada je pokušaj Douglasa na gol liniji zaustavio Stepanov. U nastavku akcije Thomalla nije reagovao baš najbolje, pa je lopta nakon njegovog pokušaja otišla preko gola.

Do kraja većih uzbuđenja nije bilo, pa je meč okončan rezultatom 1:0 u korist domaćina. Sarajevo je tako dosta rano okončalo ovogodišnji nastup na evropskoj sceni.

Lech Poznan će u trećem pretkolu Lige prvaka snage odmjeriti sa švicarskim Baselom.

Tekstualni prijenos utakmice Lech-Sarajevo mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.