Premijer liga
0

Sarajevo savladalo Slobodu sa 2:1

Piše: A. Dž.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu u nedjelju su Sarajevo i Sloboda odigrali utakmicu 1. kola bh. nogometne Premijer lige u sezoni 2011/2012, a tri boda u prvom ovosezonskom susretu ubilježila je domaća ekipa.

Igrači Sarajevu utakmicu su započeli agresivno sa željom da što prije dođu do pogotka. Obuća je već u 6. minuti imao priliku, no lopta je završila pored gola. Sarajevo je i u nastavku kontrolisalo igru, ali bez pravih prilika.

Prvu veću šansu za Sarajevo imao je Haskić, no lopta je pogodila stativu. Igrači bordo tima su dominirali, no mladi tim Slobode uspješno odolijevao svim napadima tako da se na pauzu otišlo rezultatom 0:0.

Prijelomni trenutak za Sarajevo dogodio se u 50. minuti. Kojašević je šutirao, Divković kratko odbio, a Obuća rutinski zakucao loptu u mrežu Slobode.

Dvadeset minuta poslije Kojašević fantastičnim udarcem s nekih 20 metara vara Divkovića za vodstvo ekipe sa Koševa od 2:0.

To nije u potpunosti demotivisalo igrače Slobode, pa je Ribić u 75. minuti iskoristio nesporazum Hamzića i Dupovca i postavio konačni rezultat 2:1.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, izuzmemo li 86. minutu kada je opet Kojašević sjajno šutirao sa 20 metara, ali lopta je prošla malo iznad prečke.

1. kolo Premijer lige, Sarajevo - Sloboda 2:1 (Obuća 50., Kojašević 70., Ribić 75.)