Premijer liga BiH, 14. kolo
0

Sarajevo remiziralo sa Drinom

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Utakmica Sloboda - Čelik (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Odigrane su prve četiri utakmice 14. kola nogometne Premijer lige BiH. Za najveće iznenađenje pobrinula se zvornička Drina koja je odigrala 1:1 na Koševu protiv Sarajeva.

Gosti iz Zvornika došli su u vodstvo u 91. minuti nakon velike greške golmana Sarajeva Hamzića, a bod bordo timu spasio je Vučina Šćepanović postigavši gol 30 sekundi kasnije.

Prijedorski Rudar je na svom terenu remizirao protiv Travnika. Vodeći gol za domaćine u 54. minuti postigao je Dašić, da bi Travničani do boda stigli u 89. minuti, preko rezerviste Erića.

Leotar je poveo u jeku napada Budućnosti u 45. minuti. Nakon što je istrčao kontru po lijevoj strani, Rajović je centrirao, a Mandić zatresao mrežu Banovićana. Ipak, Budućnost je uspjela preokrenuti golovima Slomića i Haskića u 85. i 90. minuti, te slaviti rezultatom 2:1.

Sloboda je na Tušnju povela protiv Čelika u 25. minuti golom Halilovića, a nakon velike greške u odbrani Čelika, Tuzlaci su povećavali prednost na 2:0 preko Smajlovića u 70. minuti. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

Rezultati 14. kola Premijer lige BiH:

Sarajevo - Drina 1:1 Budućnost - Leotar 2:1

Rudar - Travnik 1:1 Sloboda - Čelik 2:0