Nova pobjeda
481

Sarajevo razbilo Shkendiju na pripremama u Sloveniji, zaigrao i Penaranda

S. G.
Screenshot
Screenshot
Nogometaši Sarajeva došli su i do druge pobjede na pripremama u Sloveniji nakon što su danas savladali makedonsku Shkendiju rezultatom 2:0.

Bordo momci pružili su još jednu jako dobro partiju i upisali drugi trijumf na pripremama u Moravskim Toplicama nakon što su prije par dana savladali rumunski Petrolul Ploiesti s 5:0.

Trener Mirza Varešanović na teren je izveo gotovo pa najjači sastav, a u nastavku priliku su dobili i ostali nogometaši među kojima je bio i novajlija Adalberto Penaranda.

Već u 12. minuti Sarajevo je povelo pogotkom Daniela Avramovskog.

Desetak minuta kasnije prednost je mogla biti duplirana, ali je sjajan udarac Ziljkića zaustavila stativa makedonske ekipe.

Shkendija se nakon toga malo probudila i u par navrata ozbiljno zaprijetila Sarajevu, ali je odbrana na čelu sa golmanom Šahinovićem spasila svoj gol.

U 42. minuti Bordo ekipa dolazi i do drugog gola. Oliveira zaobilazi golmana Taleskog i upošljava Ziljkića, a ovaj zakucava loptu u mrežu. Minutu prije toga napadač tima iz Tetova promašio je prazan gol.

U drugom je dijelu intezitet igre kod oba tima znatno opao. Treneri su dali priliku svim igračima, a prve minute u dresu Sarajeva upisao je Venecuelanac Penaranda.

I Sarajevo i Skhendija su mogli postići koji gol, no mreže su do kraja meča mirovale i ostalo je 2:0.

Sarajevo je nastupilo u sastavu: Šahinović, Duraković, Trako, Zeljković, Vrančić, Oliveira, Kyeremeh, Beganović, Soldo, Avramovski i Ziljkić.

Prijateljska utakmica:

FK Sarajevo - Shkendija 2:0 (Oliveira 12', Ziljkić 42')