Nogomet
57

Sarajevo ponovo bez trijumfa na domaćem terenu: Bod sa Koševa odnio Čelik

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbaleri Sarajeva i Čelika neriješenim rezultatom 1:1 otvorili su 22. kolo BHT Premijer lige.

Iako su imali ulogu favorita, domaći igrači ponovo su razočarali oko četiri hiljade svojih navijača na našem najvećem stadionu osvojivši samo jedan bod protiv Čelika.

Utakmicu je pokušajem u drugoj minuti otvorio Leon Benko. Potom je topovski iz velike udaljenosti preko gola šutirao Miloš Stojčev. Prvo uzbuđenje pred domaćim golom dogodilo se u osmoj minuti nakon greške Puzigaće i pokušaja Dedića koji je zaustavio Matej Delač.

U 19. minuti Sarajevo dolazi u vodstvo. Peti pogodak sezone postigao je hrvatski internacionalac Leon Benko.

U 35. minuti domaći su ostali bez povrijeđenog Gojka Cimirota. Dvije minute poslije u dobroj situaciji našao se Samir Radovac koji nije dobro reagovao.

U četvrtoj minuti nastavka Bojan Puzigaća pogađa stativu gostujućeg gola. Tri minute kasnije u velikoj prilici je Leon Benko, ali sjajnom reakcijom goste spašava Renato Gojković. U 54. minuti Bajraktarević je zagrijao nezaposlenog Mateja Delača.

U 58. minuti u igru u gostujućem timu ulazi Nikola Simić, koji samo minutu kasnije postiže fantastičan pogodak za izjednačenje rezultata. Četiri minute poslije isti igrač ponovo je nadomak pogotku, a ovog puta ispriječila se stativa.

Dvadeset minuta prije kraja u velikoj prilici našao se rezervista Velkoski koga je odličnom intervencijom spriječio golman Adi Adilović. U 88. minuti Alispahić je udarcem glavom sa pet metara prebacio gol Čelika.

U nastavku nije bilo izglednih prilika, pa je do kraja ostalo 1:1.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Sarajevo - Čelik 1:1

Tabela:

  1. Široki Brijeg 46
  2. Sarajevo 44
  3. Zrinjski 43
  4. Željezničar 42
  5. Olimpic 40
  6. Borac 36
  7. Velež 30
  8. Slavija 25
  1. Čelik 23
  2. Sloboda 22
  3. Radnik 21
  4. Travnik 21
  5. Drina 19
  6. NK Vitez 17
  7. Mladost 16
  8. Zvijezda 14