Premijer liga BiH
0

Sarajevo ostalo bez Evrope

Fena
Foto: Arhiv/Fotoservis.info
Foto: Arhiv/Fotoservis.info
Nakon 29. kola Premijer lige BiH dosta toga se već zna. Novi šampion jhe Željezničar, a nastup u Evropskoj ligi naredne sezone osigurali su i Široki Brijeg i Zrinjski.

Široki Brijeg je u Gradačcu odigrao 1:1 sa Zvijezdom. Vodstvo ekipi iz Širokog Brijega donio je Varea u 66. minuti, dok je konačnih 1:1 postavio Huseinbašić 20 minuta kasnije.

Značajnu pobjedu ostvario je Zrinjski, koji je savladao Čelika sa 2:0. Strijelci su bili Kordić u 47. i Selimović u 64. minuti. Zrinjski kolo prije kraja ima četiri boda prednosti nad Sarajevom, koje je na gostovanju u Prijedoru odigralo 2:2 te tako ostalo bez plasmana u Evropsku ligu.

Golove za Rudar postigli su Žerić (20.) i Džafić (75.), dok je strijelci za Sarajevo bili Handžić (45.) i Jahović (80.).

Sloboda je u Tuzli savladala Velež sa 2:0 golovima Smajlović (20.) i Mujića (73.) te se tako plasirala u gornji dio tabele.

Travnik je u gostima pobijedio Modriču sa 2:0, a strijelci su bili Erić (49.) i Dudić (78.- penal). Istim rezultatom Slavija je u Lukavici savladala Leotar, a golove su postigli Stanković (26.) i Regoje (30.).

Ovim pobjedama Travnik i Slavija su osigurali opstanak u Premijer ligi, dok će drugog putnika u niži rang odlučiti posljednje kolo. Kandidati za ispadanje, pored već "otpisane" Modriče, su Čelik i Laktaši. U posljednjem kolu obje ekipe su domaćini. Čelik, koji ima bod više, dočekuje Slaviju, dok Laktaši igraju protiv Rudara.