Nogomet
0

Sarajevo na Koševu slavilo protiv Libertasa 1:0

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prvoj utakmici prvog pretkola Evropske lige Sarajevo je večeras na domaćem terenu slavilo protiv Libertasa iz San Marina minimalnim rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Melunović u 19. minuti.

U prvom poluvremenu Sarajevo je imalo terensku incijativu. Vladali su terenom i imali veći broj prilika koje su urodile plodom u 19. minuti kada je Suljić proslijedio loptu Melunoviću koji postiže pogodak za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Sarajevo je imalo još dvije prilike do kraja prvog poluvremena, u 31. i 37. minuti, ali je odbrana gostiju dobro uradila svoj posao.

U 45. minuti Libertas preko Dall'Araa pokušava izjednačiti rezultat, ali Bandović brani.

Na samom početku drugog poluvremena Sarajevo je imalo odličnu priliku. Melunović izašao sam pred golmana gostiju, ali ostalo je 1:0.

U 60. minuti Simoncini izvodi slobodan udarac, ali lopta odlazi pored gola.

Sarajevo je imalo sjajnu priliku u 64. minuti. Džakmić je prošao po lijevoj strani i centrirao, Haurdić šutirao glavom, ali je lopta otišla u ruke golmana gostujućeg tima.

Tim s Koševa je ponovo zaprijetio u 68. minuti kada Suljić šutira prema golu, ali golman Libertasa brani.

Melunović je šutirao sa centra u 76. minuti, no promjene rezultata nije bilo.

U 78. minuti zagužvalo se pred golom gostujućeg tima. Melunović šutira, ali pogađa stativu. Isti scenario se ponavlja u 82. minuti kada se lopta odbija od Libertasovog golmana, a potom je pokuša i Radulović, no lopta ponovo pogađa okvir gola.

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko pokušaja oba tima, ali je susret okončan rezultat 1:0 u korist domaćina.

Rezultat, prvo pretkolo Evropske lige:

Sarajevo-Libertas 1:0