Osmina finala nogometnog Kupa BiH
0

Sarajevo lako s Rudarom, Široki i Čelik slavili u gostima

Piše: N. J.
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Odigrano je prvih pet susreta osmine finala nogometnog Kupa BiH. Veliki posao pred revanš mečeve napravili su Sarajevo slaveći visoku pobjedu na Koševu protiv Rudara, te Čelik i Široki ostvarivši pobjede u gostima kod Goška, odnosno Slavije.

Sarajevo - Rudar 3-0

Rano vodstvo Sarajevu donio je Džafić već u 1. minuti nakon greške u odbrani prijedorskog Rudara. Prednost je s penala udvostručio Kojašević u 15. minuti, a konačnih 3-0 nakon greške Rudarovog golmana Tripića postavio je Obuća u 65. minuti.

Slavija - Široki Brijeg 1-2

Tim iz Istočnog Sarajeva na poluvremenu je imao prednost od 1-0, nakon što je Vukelja u 20. minuti pogodio mrežu gostiju iz Širokog Brijega. Ipak, gosti su u nastavku okrenuli rezultat u svoju korist te slavili pobjedu 2-1.

Gošk - Čelik 1-3

Domaćini su do vodstva došli u 59. minuti golom Miljenka Bošnjaka, no Zeničani nisu odustali, te su uspjeli do kraja susreta potpuno preokrenuti rezultat i slaviti vrijednu pobjedu 3-1. Golove za Zeničane su postigli Vršajević u 69, goman domaćih Schreng (autogol) u 77, te Šišić u 90. minuti.

Rudar Kakanj - Branitelj 0-1

Igrač gostiju Eminović je u 30. minuti bio strijelac pobjedonosnog gola za ekipu Branitelja, koja je ovim ostvarila veliku prednost pred revanš na svom terenu.

Mramor - Krajišnik 1-1

Gostujuća ekipa Krajišnika prva je došla u vodstvo golom Sarajlića u 20. minuti, no domaćini su uspjeli do kraja poluvremena poravnati rezultat. U nastavku je igra bila znatno lošija nego u prvom dijelu, pa se rezultat iz prvog poluvremena nije mijenjao.

Gradski derbi Zrinjski - Velež prekinut je pri samom kraju, nakon što su "Rođeni" poveli s 1-0 golom Demića. Navijači Zrinjskog utrčali su u teren, a nogometaši Veleža pobjegli u svlačionicu, te ne žele nastaviti meč. Od 18:30 sati sastaju se Borac - Zvijezda i Željezničar - Olimpic. Revanš susreti su na rasporedu 19. oktobra.