Nogomet
188

Sarajevo igra napadački, Dženan Uščuplić vratio ponos i vjeru u Bordo tim

Piše: Edin Isanović
Dženan Uščuplić (Foto: Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Klix.ba)
FK Sarajevo je zabilježio treći uzastopni trijumf. Danas je na Piroti savladao Travnik rezultatom 3:2. Ipak, do pobjede je Bordo tim došao sa igračem manje, jer je Amer Dupovac u drugom poluvremenu dobio crveni karton.

U tim trenucima Veziri su vodili 1:0. Od kada je ekipu preuzeo Dženan Uščuplić, tim sa Koševa postigao je devet golova u tri utakmice. Pod njegovim vodstvom igrači su napokon pokazali pravo lice. Ne treba ni napominjati da su se u prethodnim utakmicama dosta mučili sa realizacijom.

Pamtit će navijači Sarajeva posljednjih nekoliko mečeva i trenutke kako ih je usrećio Uščuplić. Koševski premijerligaš igrat će u finalu Kupa BiH, prvi put nakon devet godina. Primarni cilj je osvajanje trofeja, a novi strateg postavio je kriterije u borbi za pehar.

Agresivnost se pojačala, disciplina jasna i prepoznatljiva

U nekoliko sedmica sve se okrenulo. Nekadašnji nogometaš ovog kluba uspio je tim sa Koševa vratiti u igru na oba fronta, iako su šanse u prvenstvu dosta manje. Nakon nekoliko godina strpljivog čekanja euforija trese navijače Sarajeva koji proživljavaju ugodne trenutke sa novim strategom na čelu.

Dakako, posljednji rezultati dat će veliki poticaj u preostala tri prvenstvena kola i u finalnim utakmicama Kupa BiH sa Čelikom. Nastavi li Uščuplić pobjednički ritam koji je sam sebi nametnuo, nema potrebe da se naljeto mijenja trener. Bordo tim je ušao u veliku seriju, pronašli su momčadski duh kojim melju suparnike.

Postavlja se pitanje, gdje je nastao klik kojim se sastav nakon sramotnog remija u Prijedoru pretvorio u ekipu pobjedničkog mentaliteta? Agresivnost u ekipi se pojačala, disciplina je jasna i prepoznatljiva. Ipak, ono što posebno veseli prvog šefa struke jeste da je ekipa pokazala karakter i mentalitet na utakmicama u Mostaru i Travniku.

Raspjevana Pirota pozdravila treći uzastopni trijumf

Također, nova pobjeda definitivno je potvrdila navijačku privrženost Uščupliću, koji je jedan od najzaslužnjih za rezultatski niz. To su fanovi dokazali skandirajući njegovo ime. Raspjevana Pirota je na taj način pozdravila treći uzastopni trijumf njegovih pulena.

Bez dvojbe, aktuelni trener pokrenuo je igrače Sarajeva koji probuđena samopouzdanja jurišaju na pobjede. Osim vraćenog ponosa i vjere u Bordo tim, navijačima kluba prirastao je srcu zbog energije koju unosi u utakmice.

Tim sa Koševa igra napadački, što posebno veseli sve kojima je bordo boja blizu srca. To je definitivno najveći dobitak koji budi nadu zadovoljnih navijača.

Iako neki nisu vjerovali u Dženanove trenerske sposobnosti, danas potvrđuju kako je mladi trener već sada iskoristio priliku. Zahtjevne zadatke koji su pred njega i ekipu postavljeni uspješno je realizovao.