Kup BiH
0

Sarajevo i Borac na Koševu odigrali bez golova

Piše: E. G.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Utakmica četvrtfinala Kupa BiH koja je večeras odigrana na stadionu Asim Ferhatović Hase između FK Sarajevo i FK Borac završena je rezultatom 0:0.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova. U prvih nekoliko minuta Sarajevo je pokušalo poentirati, ali bez uspjeha. U 14. minuti susreta tim sa Koševa je imao sjajnu priliku kada je Obuća sa par metara šutirao prema golu, ali je Avdukić bio spreman i spriječio loptu da završi u golu Banjalučana.

U nastavku je i Borac pokušao zatresti mrežu domaćih, međutim nisu imali sreće, ali je Maksimović zaradio žuti karton.

Samo osam minuta nakon početka drugog poluvremena na Koševu "požutio" je i igrač domaćih Bajraktarević.

Utakmica između ova dva kluba je nakratko prekinuta u 57. minuti zbog bakljade, a već nakon nastavka igre "pao" je još jedan žuti karton i to Mikiću iz redova Borca.

Bordo tim je 63. minuti imao idealnu priliku da poentira kada se Bajraktarević našao jedan na jedan sa Avdukićem, ali lopta nije ušla u mrežu. Potom je Obuća šutirao, ali lopta je otišla preko gola.

U daljnjem toku utakmice ni domaći ni gosti nisu ponudili dobru nogometnu predstavu. Raspudić je zaradio žuti karton. Trenutak uzbuđenja na Koševu uslijedio je u 81. minuti nakon što je Handžić pucao prema golu, ali se Avdukić ni ovog puta nije dao savladati.

Pred kraj utakmice domaći su više imali loptu u svom posjedu, ali do kraja susreta nije bilo golova.