Banjalučani u polufinalu Kupa BiH
0

Borac bolji od Sarajeva nakon izvođenja penala

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Uzvratni četvrtfinalni susret Kupa BiH između Borca i Sarajeva je odigran u Banjoj Luci. Prva utakmica odigrana u Sarajevu je završena rezultatom 0:0. Uslijedio je revanš u Banjoj Luci, koji je također završen istim rezultatom. Nakon izvođenja penala u polufinale Kupa BiH je prošla ekipa Borca.

Borac - Sarajevo (0:0) 0:0

Prvi četvrtfinalni susret ove dvije ekipe je odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase, a završen je rezultatom 0:0.

Obje ekipe su oprezno započele utakmicu u Banjoj Luci. Borac je nakratko preuzeo terensku inicijativu, ali ozbiljnijih prilika nije bilo. Prvu priliku za goste je imao Čomor, čiji je šut sa 25 metara u 19. minuti utakmice završio pored gola. Blizu gola je bio i Kojašević, ali je Avdukić odbranio njegov udarac. Adilović je spriječio vodstvo Borca u 27. minuti, kada je Stajić izašao sam pred golmana Sarajeva i propustio šansu za gol. Do kraja prvog poluvremena je Borac imao još dvije izgledne prilike preko Bučana i Stajića, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Banjalučani su bolje otvorili drugo poluvrijeme. Imali su inicijativu, ali je odbrana Sarajeva bila na vrhu zadatka. Krunić je odlično šutirao glavom u 52. minuti susreta, no Adilović je odbranio njegov udarac. U nastavku utakmice je tempo opao, pa se uglavnom igralo na sredini terena, bez većih prilika. U 71. minuti domaći iz dva navrata nisu uspjeli savladati Adilovića. Pokušali su Kajkut i Mikić. Utakmica u Banjoj Luci je završena rezultatom 0:0, baš kao što se to dogodilo u Sarajevu, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Uspješnija je bila ekipa Borca. U devetoj seriji je Avdukić obranio Dupovcu, dok je Žarić pogodio za Borac i odveo svoju ekipu u polufinale Kupa BiH.