Nogomet
105

Santos o Ederu: Ružno pače je postiglo gol, sada je lijepi labud

Klix.ba
Fernando Santos na rukama igrača Portugala (Foto: EPA)
Fernando Santos na rukama igrača Portugala (Foto: EPA)
Ponos selektora Portugala Fernanda Santosa je nemoguće riječima opisati nakon što je njegov tim u finalu Eura savladao Francusku.

Santos je istakao da je čvrsto vjerovao u svoj tim i osvajanje trofeja, ali i da su velika snaga Portugalaca bili navijači.

"Govorio sam igračima da su veoma talentovani, ali da se moraju boriti više od naših protivnika, trčati više od njih i biti fokusiraniji. Imamo nevjerovatnu grupu igrača. Vjerovali su mi kad sam im govorio da možemo osvojiti Euro. Gdje god da smo išli, tu su bili portugalski navijači. To je podiglo naš duh, teško je opisati emocije igrača, ovo je zaista nevjerovatno", izjavio je Santos.

Portugalci su ostali bez kapitena Cristiana Ronalda još u prvom poluvremenu zbog povrede, ali je i njegovo prisustvo pored terena na neki način pomoglo ostatku tima.

"Naš kapiten se mnogo trudio, on ima nevjerovatan timski duh. Dva puta se pokušao vratiti na teren, ali je za nas bilo važno i njegovo prisustvo na klupi i u svlačionici. On je čvrsto vjerovao da je to naša noć. Kada izgubite najboljeg igrača na svijetu, znate da morate mijenjati stvari. Našu taktiku sam ranije napravio oko njega", rekao je portugalski selektor.

Santos je otkrio da mu je Eder prije ulaska u igru obećao gol.

"Kada je Eder ušao na teren, rekao mi je da će postići pogodak. Ružno pače je postiglo gol, sada je lijepi labud", završio je Santos.