Mancinijeva januarska "čistka"
0

Santa Cruz i Wright-Phillips odlaze iz Cityja

Sarajevo-x.com
Roque Santa Cruz
Roque Santa Cruz
Menadžer Manchester Cityja, talijanski stručnjak Roberto Mancini, potvrdio je glasine da će Roque Santa Cruz i Shaun Wright-Phillips najvjerovatnije napustiti klub u sljedećih nekoliko dana, piše "Daily Mail".

Mancini je već ranije rekao da će bh. internacionalac Edin Džeko vjerovatno biti jednino pojačanje na Eastlandsu tokom zimskog prijelaznog roka, te da će najviše pažnje u Cityju biti posvećeno prodaji igrača koji nemaju mjesta u ovom klubu.

Prvi je klub napistio Wayne Bridge koji je u srijedu prešao u West Ham. O odlasku Santa Cruza se govorilo već duže vrijeme, a vjerovatno će mu se pridružiti i Wright-Phillips. Mancini kaže da ova dva igrača imaju nekoliko opcija za nastavak karijere.

Oba igrača su u klub stigla tokom trenerskog mandata Marka Hugesa. Wright-Phillips će odabrati između Birminghama, Newcastlea i West Hama, dok će se Santa Cruz vjerovatno vratiti u Blackburn.

Budućnost Emanuela Adebayora je još uvijek nepoznata. U Cityju čekaju informaciju da li će Mario Balotelli morati na operaciju. Od toga i zavisi Adebayorova sudbina. Reprezentativac Toga ima nekoliko ponuda iz Premier lige, ali i iz nekoliko drugih evropskih liga.

Mancini očigledno ne želi ostati bez opcija u napadu, pa zbog toga čeka informacije o ozbiljnosti povrede Maria Balotellija.

"Emanuel će možda napustiti klub, konačnu odluku ćemo donijeti za dvadesetak dana. Ako budemo nepromišljeno prodavali, mogli bismo ostati bez dovoljnog broja igrača za nastavak sezone", rekao je Mancini.